CENTRUL DE CONSILIERE, PSIHOTERAPIE
ȘI DEZVOLTARE UMANĂ - PSIHASCEND

Constituită în octombrie 2016, organizația are drept scop facilitarea accesului la servicii psihologice, sociale, medicale, profesionale și de formare a categoriilor de persoane vulnerabile în vederea dezvoltării personale/ profesionale și pentru menținerea și promovarea sănătății.

DEZVOLTARE

SPRIJIN

EDUCAȚIE

EFICIENȚĂ


DIZAB-TIN-ACT

Fii unul dintre tinerii activiști pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități!

  • Bună, mă umesc Radu Alexa și particip la proiectul DIZAB-TIN-ACT. Ideea și inițiativa acestui proiect este una inedită în condițiile în care drepturile persoanelor cu dizabilități sunt promovate și susținute doar de ONG-uri. Practic prin acest proiect tinerii cu dizabilități învață să-și susțină și chiar să-și revendice drepturile stabilite prin lege. Am întâlnit tineri frumoși, tineri inteligenți pe care insă, dizabilitatea și nepăsarea autorităților i-a izolat într-un con de umbră...

    Radu Alexa

  • Inițiatorii proiectului au reușit să le redea speranța și încrederea că pot trăi ca niște oameni normali, într-o societate normală. Acești tineri vor deveni, alături de mentorii lor, activiști pentru promovarea și respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. În prima sesiune de instruire am văzut în ochii acestor tineri lumina speranței și acel zâmbet plin de încredere. Au început să creadă în ei, să-și dorească să împărtășească această experiență societății civile. Îmi place să cred că acest proiect nu va fi unicul de acest gen și poate în viitor, inițiatorii unor astfel de proiecte să fie chiar acești tineri activiști DIZAB-TIN-ACT.

    Radu Alexa

  • De-a lungul timpului în numeroase interviuri ca tânăr activist, am spus ca eu cred în tineri și în posibilitatea lor de a oferi și altceva de cât au oferit generațiile trecute. Tocmai de asta avem nevoie de mentori, de persoane cu experiență, și tocmai de asta a venit momentul ca tinerii activiști cu dizabilități să fie mult mai vocali, să-și facă vocea auzită și să-și apere drepturile pentru că ceea ce facem noi și ceea ce susținem, și aici vorbesc în numele meu, sunt situații reale cu care o persoană cu dizabilități se confruntă zi de zi, minut cu minut, borduri, rampe, locații publice inaccesibile, teatru, restaurant, transport în comun, nu sunt doar nevoile persoanelor cu dizabilități, sunt nevoile mai multor categorii de persoane, mame cu bebeluși în cărucior, persoane supraponderale, vârstnici, etc.

    Andreea Dăncinescu

REALIZARE SITE

Acest site este parte a proiectului “Tineri activiști pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități!”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

ABONEAZA-TE LA NOUTĂȚI

Ținte legatura cu noi! Află mai multe detalii despre programele noastre, evenimente și workshop-uri.

Abonează-te la newsletter!