HELP AND ADVICE

Am luat ființă în aprile 2016, din dorința de a face ceva pentru oameni și pentru societatea în care trăim. Credem că stă în puterea noastră de a schimba lucrurile care le considerăm greșite, incomplete sau nepotrivite…. însă pentru asta avem nevoie de ajutor și consiliere (HELP AND ADVICE). Pentru că NOI suntem doar 3 și pentru că suntem la început de drum, vă așteptăm alături de NOI

Descrierea activității noastre

Am susținut campanii umanitare pentru cazuri medicale, am organizat competiții sportive umanitare pentru susținerea unor familii încercate de întâmplări tragice, am participat la competiții sportive internaționale organizate pentru sprijinirea cercetărilor medicale în domeniul traumatismelor vertebro-medulare, am susținut alături de alte entități publicarea unei cărți al cărei autor este un profesor de limba română la Universitatea din Cernăuți, Ucraina, avem parteneriate încheiate cu asociații ale românilor din regiunea Cernăuți, Ucraina pentru păstrarea limbii române pe un loc important între limbile folosite în această regiune. În prezent desfășurăm acțiuni pentru accesibilizarea fizică a clădirilor de utilitate publică din mun. Suceava.

Așteptăm voluntari care să se alăture proiectelor noastre : ”Fă astfel ca în loc de milă să impui respect”

ASOCIAȚIA UMANITARĂ FREAMĂT DE SPERANȚĂ

Asociația Freamăt de Speranță s-a înființat în octombrie 2015 la inițiativa și dorința micului poet Crăciun Remus Sebastian (13 ani), diagnosticat cu tetrapareză spastică, o boala îngrozitoare ce l-a ținut în scaunul cu rotile până în jurul vârstei de 12 ani.

Asociația „FREAMĂT DE SPERANŢĂ” are scop filantropic non-profit, urmărind slujirea celor mai nobile activități umanitare de caritate și ajutorarea copiilor, tinerilor și adulților cu nevoi speciale. Cu o echipă tânără, ambițioasă, hotărâtă în promovarea valorilor și susținerea copiilor, tinerilor și adulților cu nevoi speciale, asociația are la baza înființării și funcționării 3 repere atitudinale esențiale:

DĂRUIRE – Urmărește derularea unui proiect amplu și inovativ privind conștientizarea și mobilizarea comunității avându-se în vedere principalele nevoi pentru creșterea nivelului de trai a comunității.

IMPLICARE – Dezvoltarea de parteneriate în vederea înființării unui centru rezidenţial de îngrijire medicală şi asistenţă a copiilor și tinerilor cu dizabilități pentru oferirea serviciilor de îngrijire personală, educare, dezvoltare abilităţi de viaţă independentă, consiliere psiho-socială şi suport emoţional, supraveghere, reintegrare familială şi comunitară, socializare şi activităţi culturale.

EMPATIE – Sensibilizarea comunității și implicarea membrilor acesteia în înțelegerea și sprijinirea copiilor, tinerilor și adulților cu nevoi speciale pentru integrarea optimă în comunitate.

Descrierea activității noastre

  • Susținerea copiilor și tinerilor cu dizabilități prin activități de integrare socială, dezvoltare personală, recuperare medicală personalizată, recuperare psiho-motorie, consiliere psihopedagogică, valorizare a aptitudinilor.
  • Înființarea unui sediu al asociației, un sediu pe care copiii și tinerii cu dizabilități să-l considere „ACASĂ” și care să servească derulării activităților propuse.
  • Înființarea unui Centru de recuperare pentru copiii și tinerii cu dizabilități în Municipiul Câmpulung Moldovenesc.
  • Sensibilizarea și implicarea comunității în conștientizarea nevoilor copiilor și tinerilor cu dizabilități și a datoriei socio-morale a fiecăruia de a se implica în susținerea acestora.
  • Perceperea corectă și respectarea, la nivelul comunității și nu numai, a statutului de „persoană cu dizabilități”.
  • Atragerea de parteneri viabili în promovarea și îndeplinirea obiectivelor Asociației în beneficiul copiilor și tinerilor aflați în atenția noastră;
  • Promovarea și susținerea respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Susține proiectul „Clinica de recuperare din Bucovina”, donând puțin câte puțin pentru construirea ei. https://www.kompostor.ro/evenimente/8640-imbratisari-gratuite-